8 juni 2016 –  Als reismagazine-app was TRVL de afgelopen jaren een doorslaand succes. Maar nu maakt het een rigoureuze pivot: TRVL wordt een platform waarmee iedereen als reisagent kan optreden. ‘Het traditionele uitgeefmodel, ook online, via iPadtijdschriften of apps, loopt op zijn laatste benen.’

Wat is TRVL?

Wat het was: een app die als reismagazine voor iPad vanaf 2010 miljoenen downloads en hoge waarderingen scoorde. Wat het zal worden: een platform waarop iedereen reisagent kan spelen en daar nog leuk aan verdient ook.

Dat werkt zo: iedereen kan zich – nadat de betafase is afgelopen – melden als TRVL agent en zijn tips over een bepaalde bestemming, de beste hotels en excursies delen. Met behulp van de informatie en reisverhalen die TRVL de afgelopen jaren heeft verzameld, kleedt hij zo een mooi pagina aan en kan hij reizen samenstellen voor vrienden, kennissen of buren die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het plannen van de perfecte reis.

De elementen van elke trip worden via TRVL geboekt bij de bestaande platformen, die daarvoor affiliatevergoedingen afdragen. Noem het een peer-to-peer reisagent, noem het een sociaal boekingsplatform. Overigens doet TRVL zelf ook aanbevelingen (voor tot nu toe 500 bestemmingen) om het de TRVL agent makkelijk te maken.