Amsterdam, 10 mei 2017 –  RISK.nl en Openclaims zijn een samenwerking gestart met het afwikkelen van autoschades. Openclaims faciliteert de schadesturing, waarbij autoschades aanbesteed worden onder ruim 300 aangesloten autoschadeherstelbedrijven. Tijdens DIA Amsterdam, het internationale congres voor innovatie in de verzekeringswereld, is de samenwerking feestelijk bezegeld.

Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om de samenwerking in de toekomst uit te breiden naar meer labels van RISK. Gezamenlijk willen partijen het intermediair optimaal ondersteunen bij een klantgerichte en efficiënte afwikkeling van schades.

Het platform van Openclaims is volledig afgestemd op het gemak van de consument. Klanten worden via een “track-en-trace” methode aan de hand genomen bij de afwikkeling van schades. Via het platform worden schades aanbesteedt onder gerenommeerde autoschadeherstelbedrijven waarbij klantbeoordeling, doorlooptijd en prijs de belangrijkste factoren zijn. In de aanloopfase is reeds gebleken dat deze manier van werken zorgt voor een forse schadelast reductie, een significant hogere klanttevredenheid en een kortere doorlooptijd per schade.

Harm Vollmuller, eigenaar en directeur van RISK.nl: “De eerste schades zijn inmiddels met succes via Openclaims afgehandeld. Deze samenwerking past bij uitstek bij de innovatieve manier van werken waarbij wij de klanttevredenheid willen verhogen”.

Ook algemeen directeur van Openclaims, Lex Orie, toont zich verheugd: “Wij zijn erg blij dat een Insurtech Serviceprovider als RISK haar vertrouwen uitspreekt in de Openclaims manier van werken”.