Amsterdam, 11 februari 2015 – Binnen drie maanden na de succesvolle lancering in Nederland breidt het online bloemenabonnement Bloomon uit naar het buitenland. De introductie in Duitsland is een volgende stap na een succesvolle livegang in de tweede helft van vorig jaar in Nederland. Bloomon streeft er naar haar verse Nederlandse kwaliteitsbloemen, wereldwijd bekend staand als beste ter wereld, op termijn bij consumenten in heel Europa te bezorgen. Tijdens een eerste investeringsronde eind vorig jaar haalde Bloomon 1 miljoen dollar op om deze groei te financieren.

Vol vertrouwen de grens over
“Nederland staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van haar bloemen. Veel Duitsers in de grensstreek steken regelmatig de grens over om Nederlandse bloemen in huis te halen. Dat hoeft nu niet langer. We bezorgen nu ook bij Duitse klanten ‘s avonds aan de deur”, vertelt Patrick Hurenkamp, oprichter en Managing Director van Bloomon. Na een succesvolle lancering in Nederland vorig jaar maakt Bloomon met veel vertrouwen de oversteek. “In Nederland lopen we inmiddels flink vooruit op ons ambitieuze businessplan. De Duitse bloemenmarkt is ongeveer driemaal groter dan Nederland en Duitsers besteden per inwoner het meest aan bloemen binnen de EU. Na marktonderzoek zijn we ervan overtuigd dat ook Duitsers enthousiast zijn over onze verse bloemen direct van de kweker.”

1 miljoen dollar
Tijdens een eerste investeringsronde haalde Bloomon 1 miljoen dollar op. “We zijn bewust in zee gegaan met een aantal internationale business angels. Deze (oud)ondernemers en ervaren retail-experts brengen veel kennis met zich mee en een enorm netwerk. Daar hebben wij in deze fase veel profijt van”, aldus Hurenkamp. Bloomon werkt met een flexibel abonnement. Op de website kunnen klanten kiezen voor het formaat van het boeket evenals de bezorgfrequentie. De bloemen worden in Nederland en Duitsland op donderdagavond aan huis bezorgd. Stylist Anton van Duijn (finalist SBS6 programma Hollands Beste Bloemstylist) is verantwoordelijk voor de moderne stijl zonder veel bladgroen.