Succesvolle start-up MedApp overgenomen door beursgenoteerd ShopApotheke

Amsterdam, 30 maart 2021 – Het Amsterdamse venture capital-bedrijf Tablomonto Ventures maakt vandaag bekend dat haar succesvolle investering MedApp overgaat in andere handen. Het beursgenoteerde ShopApotheke neemt MedApp over om zijn e-pharmacy te versterken en de Nederlandse markt te betreden.

MedApp is een Nederlands platform dat 6 jaar actief is in Nederland met een app voor chronisch zieken. MedApp biedt onder andere een gratis app met medicijnwekkers, klachtenregistratie en bestelfunctie. Via de Apotheekservice kunnen medicijngebruikers gemakkelijk medicijnen bestellen en gratis thuis geleverd krijgen. Alles op een innovatieve, veilige manier en op basis van volwaardige kennis van medicijnen. De voorgenomen overname door ShopApotheke geeft MedApp de kans om door te groeien en daarbij ook markten buiten Nederland te betreden.

CEO van MedApp Pit Janssen: ‘Na onze start in 2015 begint er voor ons nu een volgend hoofdstuk. We gaan verder in een nieuwe omgeving, waar we de kans krijgen om MedApp verder op te schalen en onze missie op grotere schaal waar te maken. Deze stap hebben we kunnen zetten dankzij de inzet van ons team, maar ook dankzij het vertrouwen en de betrokkenheid van onze “eerste uur”-investeerders. Hun financiële en deskundige steun, waarbij zij ons vaak hebben uitgedaagd, hebben ons tot hier gebracht. Met dankbaarheid en enthousiasme gaan wij door op de ingeslagen weg om zoveel mogelijk medicijngebruikers te ondersteunen in hun dagelijkse leven.’

Tablomonto Ventures is verheugd over deze belangrijke stap voor MedApp. ‘Wij helpen start-ups door de moeilijkste fase van hun lifecycle. Dat doen we met op maat gemaakte programma’s, waarbij we ook een ecosysteem van investeerders en experts om de startup heen bouwen. Voor MedApp hebben we dat samen gedaan met early stage-investeerders Swing Consulting, Jan-Willem Kuenen (med-tech expert & investor) en Health Innovation Seed Fund III. Het is mooi te zien dat MedApp als een van onze Nederlandse startups nu op grotere schaal een significante bijdrage kan gaan leveren aan innovatieve ontwikkelingen. Wij wensen het MedApp-team veel succes bij het verder verwezenlijken van hun visie,’ aldus Tamara Obradov, partner bij Tablomonto.

– – – – – – – – – –

Voor meer informatie:

Tamara Obradov, partner Tablomonto:

tamara@tablomonto.com


Over Tablomonto

Tablomonto is een venture investeerder die waarde wil creeren via technologie die de wereld beter achterlaat – “Tech for Better”. Zij richten zich op investeringen in diverse teams die met AI of Data software, problemen oplossen in drie belangrijke gebieden: People transitie, Health transitie en Planet&Society transitie.

Tablomonto is een gecommitteerde member van #fundright en streeft naar gelijke kansen zowel bij de proposities waar ze naar kijken als ook bij investeringen in diverse founders.